Je kunt natuurlijk een kant en klare mueslireep kopen maar wat denk je ervan om er eens een keer zelf een te maken! Moeilijk? Helemaal niet. Met onderstaand recept geniet jij in een handomdraai van je zelfgemaakte reep.

1. Granen-zadenrepen
Men neme (voor een stuk of zes à zeven repen):
– 130 gram havervlokken
– 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad…)
– 75 gram ontpitte dadels
– 2 theelepels geraspte schil van een biologische citroen
– 1 eetlepel kaneel
– 70 gram honing
– 2 eetlepels water
– 2 eetlepels olie

En zo doe je het
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
– Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie en het water erbij.
– Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
– Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal (ik heb een brownieblik gebruikt) met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover.
– Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte. Is jouw schaal groter en wordt je plak dunner? Dan vul je gewoon maar bijvoorbeeld 2/3 van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek zul je zien.
– Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
– Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.
– Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.

Smakelijk!

bron: www.chickslovefood.nl