Beekgraaf 58, Nistelrode

Gezonde taart: appel-courgette taart

Wat heb je nodig?
– 140 geraspte appel + ½ appel voor de garnering (totaal 2 kleine appels of 1,5 grote appel)
– 120 g geraspte courgette
– 170 g Speltmeel (of meel naar keuze, bijvoorbeeld havermeel)
– ½ cup (100ml) biologische honing (of 50 g kokosbloesemsuiker kan ook)
– 2 eieren
– 50 g walnoten
– 1 eetlepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder – Beetje kokosolie om de taartvorm mee in te vetten
– bakpapier om in de bodem te leggen (optioneel)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp appel en courgette ik doe dit in de keukenmachine maar kan ook met een gewone rasp.
2. Meng de twee eieren met de honing, kaneel, meel en bakpoeder door elkaar. Doe dit met een garde of vork, tot het een dik beslag is.
3. Schep de appel en courgette door het beslag, voeg ook de walnoten toe. Roer het nog eens.
4. Schep het beslag in een taartbodem (ingevet met kokosolie) en garneer het nog met stukjes appel en walnoten.
5. Bak de taart in 60-80 min gaar op 150 graden (afhankelijk van je oven)

* Indien je kokossuiker gebruikt is het deeg wat dikker en minder vloeibaar. Door het vocht van de appel en courgette krijg je toch een goed beslag.

Eet Smakelijk!

Bron: www.eatclean.nl