Zondag 25 maart trok Team Tanoshii/Conscius Sports met twee judoka’s naar Purmerend voor deelname aan het 19e Aangepast judotoernooi, georganiseerd door JC Kadijkeroog en SV Kodokan.
Trainer Walter van Well, sinds een paar jaar hoofdtrainer van het Aangepast judo bij Budoschool Tanoshii / Conscius Sports, trok als voor bereiding op de Special Olympics in Doetinchem, met Triveth van Pinxteren (14) uit Nistelrode en Marco van Kaathoven (14) uit Oss, naar dit sfeervolle, sportieve en goed georganiseerde judotoernooi in Purmerend.

Het toernooi was uitsluitend voor deelnemers in de niveaus 3, 4 en 5. Onze judoka’s kwamen uit in niveau 3 en waren verdeeld over 2 leeftijd- en gewicht categorieën.
Triveth van Pinxteren kwam uit in de poule -15 tot 60 kilogram en Marco van Kaathoven kwam uit in de poule -15 boven 100 kilogram.
Marco mocht als eerste aan de bak en wist zijn eerste twee wedstrijden met snelle Ippons te winnen, waarna Triveth helaas zijn eerste wedstrijd verloren zag gaan, maar zijn tweede wedstrijd won met een Ippon.

Na de pauze, waarin we mochten genieten van een mooie Aikido demonstratie, wist Marco maar liefst 5 wedstrijden met de volle winst af te sluiten.
Triveth had het wat zwaarder en wist zijn eerste wedstrijd na de pauze wederom niet te winnen, maar de 2 wedstrijden erna met een Wazari en een Ippon.
Na het eind van de dag mocht Marco van Kaathoven van de organisatie de eerste plaats in ontvangst nemen en Triveth van Pinxteren kreeg de 3e prijs.
Namens iedereen bij Budoschool Tanoshii/Conscius Sports proficiat met jullie 1e en 3e plaats!

Op naar het Aangepast judotoernooi op 23 april in Beverwijk tijdens de Special Needs World Judo Games georganiseerd door Special Needs Judo Foundation.