Walter van Well is met een judokateam naar een internationaal G judo toernooi in België geweest. Lees hieronder zijn verslag en de successen die onze judoka daar bereikt hebben.

Vijf judoka’s trokken met een gezamenlijk team van Conscius Sports en Budoschool Tanoshii naar Herenthout in België , voor deelname aan het 12 e International Judo toernooi voor judoka’s met een verstandelijke beperking.

Sinds een tijdje heeft Conscius Sports een groep judoka’s met een verstandelijke beperking die, geholpen door een ervaren trainer van Budoschool Tanoshii, wekelijks bij ons traint om tot een goede prestatie te komen.
Iedere les geven deze judoka’s zich volledig aan de judosport over met al zeer verrassende goede resultaten in hun sociale leefomgeving. De ervaring van de ouders, begeleiders van woongroepen en leerkrachten op school zijn zeer positief. De deelnemers aan deze judolessen kunnen zich beter concentreren en hun sociale vaardigheden ten opzichte van hun medemens verbeteren zichtbaar. Deze groep judoka’s houden zich over het al gemeen recreatief bezig op de les, maar verschillende deelnemers hebben al aan een judo toernooi meegedaan. Ook op het judotoernooi in Herenthout deden onze judoka’s het heel erg goed.

De judo wedstrijden zijn verdeeld in 5 categorieën, afhankelijk naar de beperking die de deelnemer heeft. Onze judoka’s komen uit in categorie 3 en moesten toch al flink aan de bak op de wedstrijden in België.
Marco van Kaathoven uit Oss moest als eerste aan bak in de poule boven de 100 kilo, waar hij al zijn wedstrijden met de volle punten wist te winnen en zich kampioen van de dag mocht noemen, op zijn allereerste judo toernooi.

Triveth van Pinxteren uit Nistelrode deed mee in de poule van 62 + en moest toch wel goed zijn best blijven doen, maar moest helaas 1 wedstrijd te veel verloren zien gaan en behaalde daardoor uiteindelijk een 2e plaats.

Vinnie van Oostrum uit Berghem was onze jongste deelnemer en deed ontzettend goed zijn best, wist goed weerstand te bieden aan zijn tegenstander en eindigde op een 3e plaats.

Corinna Pieters uit Oss moest helaas van de jeugdcategorie doorgeschoven worden naar de volwassencategorie waar ze tegen een tegenstander moest die zo’n vijf jaar ouder was maar ze deed het heel erg goed en werd ook 3e van de dag.

Als laatste mocht Alex Manders aan de bak en deze zat in een zware poule met hele goede judoka’s maar hij wist toch genoeg zijn mannetje te staan en werd met een ‘Big Smile’ 3e van de dag.

Al met al een zeer goede prestatie van onze judoka’s met een ‘special need’ en daarom allemaal gefeliciteerd. Je kunt zien dat meedoen belangrijker is dan winnen, maar nu we al een aantal judo- toernooien hebben gedraaid word het winnen toch ook bijna net zo belangrijk als het meedoen.