HAVERMOUTMUFFINS MET BLAUWE BESSEN

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Deze havermoutmuffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje.

Ingrediënten voor 10 stuks
1 banaan
2 eieren
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen (vers of gedroogd)
1 tl kaneel
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden, mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.
Voeg de kaneel toe, een snufje zout, een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie. Voeg op het laatst de blauwe bessen toe. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.
Smakelijk!