Bounty’s kent iedereen natuurlijk. Heerlijk met die chocolade en zachte kokos van binnen en…ook bomvol calorieën!
Hier hebben we voor jou de wat gezonde versie die je bovendien makkelijk thuis kan maken.
Geniet ervan!
Ingrediënten voor 10 stuks
4 grote Medjool dadels
125 gr kokos
200 gr pure chocolade
Zo maak je het
De dadels moeten minimaal 3 uur weken in een bakje met water. Zet dit dus ruim van te voren klaar. De dadels zullen erg zacht worden en iets opzetten door het vocht.
Pureer de dadels glad met een staafmixer en voeg 2 tot 3 el van het weekvocht toe.
Voeg de kokos bij de dadelpasta en meng het goed door elkaar.
Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de ballen een uurtje opstijven in de koelkast.
Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.
Leg de bounty ballen op een vork en haal ze door de chocolade. Tik de vork iets af tegen de rand van je kom en laat ze uitharden op een stukje bakpapier.
Bewaar de bounty ballen in de koelkast… zo lang als je ze kunt weerstaan!
Bron: www.uitpaulineskeuken.nl