Ken je deze al? Kikkererwten, heerlijk als tussendoortje! Kikkererwten leveren o.a. eiwitten, vezels & B-vitamines. Hierbij het recept voor zowel een hartige als zoete variant:

Voor zoete geroosterde kikkererwten heb je nodig:

– 200 g kikkererwten (voor circa 4 porties)
– 2 theelepels honing
– 2 theelepels kaneel
– 1 eetlepel kokosolie
– bakpapier

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 C
– Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog. Verwijder de losse vliesjes.
– Spreid ze over een bakplaat en zet ze voor 25 minuten in de oven (of iets langer als ze nog niet knapperig zijn)
– Meng intussen de honing, kaneel en gesmolten kokosolie in een kom.
– haal de kikkererwten uit de oven en roer het mengsel er door. Zet het nog 5 minuten in de oven en laat ze daarna iets afkoelen!
Voor de hartige variant vervang je de honing, kaneel en kokosolie door paprikapoeder, peper, cayennepeper en olie.

 

Bron: www.iamafoodie.nl