Wij hebben een heerlijk recept voor (redelijk) pittige loempia’s met een zoete twist. Niet uit de frituur, maar lekker gezond met rijstvellen en zo klaar!

Benodigdheden:
1 komkommer
1 verse ananas
Een biologische kipfilet per persoon
Zak rijstpapier (verkrijgbaar bij de toko)
Curry Kruidenmix (ook verkrijgbaar bij de toko, anders is het gebruik van een boemboe uit de supermarkt ook mogelijk)
Tijdsduur:
Ongeveer 15 minuten

Aantal personen:
Dit gerecht is voor 4 personen

En zo ga je te werk:
Maak de komkommer schoon en snijd deze in hele dunne reepjes van ongeveer 5 centimeter. Snijd de ananas ook in kleine stukjes (blokjes) en leg beiden op een bord.

Snijd de kip in hele kleine reepjes en bak deze in de pan. Laat de kipstukjes gaar worden en voeg daarna de curry kruidenmix toe met wat water (zie verpakking). Er komt een heerlijke geur vrij en het maakt de kip smaakvol en redelijk pittig.

Neem per persoon zo’n 4 of 5 stukken rijstpapier en zet deze alvast op de eettafel met een grote schaal heet water ernaast.

Zet de schaal met de komkommer en de ananas op de eettafel en zet de kip zodra deze klaar is op een warmhoudplaatje ook op tafel.

Hoe eet je de loempia’s?
Nu het eten klaar staat op tafel is het natuurlijk tijd om lekker te gaan eten. Doop een loempia vel (rijstpapier) een paar seconden in het warme water. Hierdoor wordt het harde rijstblad lekker zacht en plakkerig. Haal het vel eruit en leg het op je bord.

Leg er een beetje kip, komkommer en ananas op en vouw je gezonde loempia dicht. Als je het vel goed nat hebt gemaakt dan blijft het lekker plakken.

Nu kun je genieten van je heerlijke zelfgemaakte loempia. De pittige kip, de zoete ananas en de frisse komkommer zorgen voor een heerlijke en gezonde smaaksensatie. Bovendien ben je lekker bezig aan tafel, erg gezellig dus. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt eindeloos variëren met kruidenpasta’s, groenten en vleessoorten. Je kunt het vlees ook prima weglaten en het vervangen door extra groente of vleesvervanger!

 

Bron: www.sochicken.nl en www.smulweb.nl