Wat heb je nodig?

Springvorm van 19cm doorsnee, of als je een lagere taart wilt, kan de springvorm groter zijn.
Bakpapier

Voor de bodem:

20 Medjool dadels zonder pit (ongeveer 300 g, andere dadels kunnen ook)
100 g amandelen
100 g pinda’s (heb je allergie of hou je niet van pinda’s, dan kun je deze door amandelen vervangen)
snufje zout

Voor de vulling:

750 g verse Aardbeien
2 pakjes kokoscreme (ook wel bekend als santen)
40 g geraspte kokos
3 eetlepels honing of ahornsiroop
20 g gelatine blaadjes of 10 gram agar agar
Voor de topping (optioneel):

Geschaafde amandelen
Kokosrasp
Ongezouten pistache noten

Hoe maak je het?

1. Zorg eerst dat je de dadels en noten enkele uren in lauw water welt. Je kan dit ook de avond van te voren doen.
2. Maal vervolgens de dadels en noten fijn in een keukenmachine. Voeg een snufje zout toe en maal tot er een stevige massa ontstaat. Als je van crunchy houdt kan je het minder fijn malen.
3. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het mengsel hier op. Goed aanduwen, eventueel met achterkant van een eetlepel, maak hem even nat als het te veel plakt.
4. Je hebt nu twee mogelijkheden: wil je de bodem bakken of eet je hem liever rauw? Het kan allebei. Als je hem wilt bakken zet je hem voor 30 min in de oven op 150 graden.
5. Nu ga je verder met het maken van de bovenlaag. Was de aardbeien, gebruik een blender of keukenmachine om de aardbeien fijn te malen. De kokoscreme kan je het beste eerst even vloeibaar maken. Snijd het zachte gedeelte weg, dit is pure kokosolie die je kan gebruiken om in te bakken. Het harde witte deel snijd je in stukken en dit doe je met 400 ml water in een steelpan. Op een matig vuur goed blijven roeren met een garde tot er geen stukjes meer zijn.
6. Wel ondertussen de blaadjes gelatine voor 5 min.
7. Voeg de aardbeien, kokos en honing bij de kokoscreme. En daarna ook de gelatine. Breng het tegen de kook en zet daarna het vuur laag voor 5 min. Blijf ondertussen goed roeren.
8. Giet het mengsel over de bodem en laat je taart afkoelen. Omdat de bovenste laag erg warm is kan je deze eerst buiten de koelkast laten afkoelen en daarna in de koelkast laten opstijven. Het beste is om dit een nachtje in de koelkast te laten staan.
9. Wanneer je de taart gaat eten verwijder je de springvorm en garneer je de taart met amandelen, pistache noten en een beetje kokos.

Eet smakelijk!

Bron: www.eatclean.nl