De ingrediënten voor de taart 

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 limoenen (geraspte schil + sap)
  • 2 eetlepels Tapiocameel (dit zorgt voor de ‘vastigheid’ in het avocadomengsel en is te koop bij de toko of biowinkel)
  • 1 of 2 eetlepels (het hangt er vanaf hoeveel je van zoet houdt) kokossuiker
  • 3/4 cup rauwe walnoten (dit is ongeveer 130 gram)
  • 6 dadels

De ingrediënten voor de kokosfrosting 

  • 1 blik kokosmelk (zet deze alvast in de koelkast wanneer je het blik koopt, het moet er namelijk een nachtje in staan)
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 1/2 theelepel vanillepoeder

Hoe maak je de taart? 

  1. Hak de walnoten fijn, samen met de ontpitte dadels. Dit vormt samen een lekker kleverig ‘deeg,’ waar we de bodem van gaan maken.
  2. Druk het deeg plat op de bodem van de springvorm, totdat het een zo egaal mogelijke ondergrond heeft gevormd.
  3. Maak je keukenmachine of blender schoon.
  4. Doe nu de avocado’s (alleen het vruchtvlees, obviously,) de limoenrasp, het limoensap, het tapiocameel en de kokossuiker in je keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde substantie is geworden.
  5. Proef tussendoor. Vind je het te zuur? Voeg wat meer kokossuiker toe. Vind je het juist niet zuur genoeg? Voeg wat limoensap toe.
  6. Spatel nu het avocadomengsel op de walnotenbodem en strijk glad.
  7. Zet de vorm voor minstens 2 uur in de vriezer.

Hoe maak je de frosting?

  1. Haal het blik kokosmelk na een nacht uit de koelkast.
  2. Maak het blik voorzichtig (!) open en schep de dikke witte room uit het blik.
  3. Schep ook 1 grote eetlepel van het vocht uit het blik en voeg dit toe aan de room.
  4. Voeg de kokossuiker en vanille toe.
  5. Mix alles goed door elkaar totdat het een lekker luchtig geheel is geworden.
  6. Proef tussendoor of je denkt dat je meer kokossuiker of vanille wilt toevoegen. Frosting hoort lekker zoet te zijn.

Na 2 uur vriezen haal je de taart uit de vriezer en spatel je de frosting mooi op de taart. Je taart is nu klaar! Echter, doordat de taart behoorlijk bevroren is, kan het even duren voordat hij écht lekker is om te eten. Laat hem dus even ontdooien (maar niet te lang, want dan stort hij misschien in!) en eet de taart dan lekker, samen met vrienden of familie, op.

Natuurlijk kun je de taart ook zonder de frosting maken want zonder frosting is de taart ook hartstikke lekker!

Bron: www.degroenemeisjes.nl