De taart is eenvoudig te maken en bestaan meestal uit twee lagen. Eerst maak je de bodem, die in dit geval niet uit boter, suiker en bloem bestaat maar uit een mengsel van noten en dadels.
Je kunt hiermee afwisselen door andere noten te gebruiken of de dadels te vervangen voor gedroogde pruimen. De tweede laag bestaat uit fruit; ook hierbij kun je variëren door telkens een ander stuk fruit te gebruiken. In dit recept is er gekozen voor de zoete mango, perfect voor iedereen die dol is op mango en taart!

Ingrediënten voor de bodem:

  • 20 dadels ontpit (of 10 medjool dadels)
  • 70 gram ongezouten amandelen (je kan ook pecan noten of walnoten gebruiken)
  • 3 eetl. boekweitmeel of ander meel naar keuze

Ingrediënten voor de vulling:

  • 60 gram cashewnoten
  • 2 grote mango’s of 3 kleine
  • 2 eetl. kokosolie
  • optioneel 1 theelepel vanillepoeder (geen vanille suiker!)

Bereiding:
Je begint met de vulling. Wel de cashewnoten voor 15 minuten in lauw warm water. Doe daarna de cashewnoten met de mango, kokosolie en vanille in een keukenmachine. Mix tot er een gladde massa ontstaat. Schep de vulling in een kom en zet deze in de koelkast terwijl je de bodem maakt.
Voor de bodem meng je in een keukenmachine de dadels, amandelen en boekweitmeel.
Waneer er een plakkerige massa is ontstaan kun je deze in een taartvorm doen.  Voor dit recept is een taartvorm van ongeveer 19 centimeter doorsnee gebruikt. Kleiner kan ook, dan wordt de taart iets hoger. Indien je geen klein bakblik hebt zou je ook een ronde schaal met platte bodem kunnen gebruiken.
Leg op de bodem van jet taartvorm bakpapier en schep de bodem van de taart hierop. Druk met een lepel of spatel plat. Je kunt deze iets vochtig maken wanneer het te veel blijft plakken, druk goed aan! Wanneer de bodem klaar is schep je de mango vulling op de taart en smeer je deze uit.
Zet in de diepvries voor minimaal 2 uur. Je kunt de taart zeker twee weken in de diepvries bewaren. Als je de taart wilt eten raad ik je om deze 15 minuten van te voren uit de diepvries te halen. Dan is hij wat zachter en smaakt het heerlijk!

Bron: www.eatclean.nl