Conscius Sports organiseert op woensdag 24 en 31 mei en 7 en 14 juni een Hardcore Music Training van 17.00 tot 18.30 uur. Nieuwsgierig geworden? Lees het hele artikel over de voordelen.

Is het volgende herkenbaar? In de auto met je favoriete nummer aan en het volume helemaal open ben je lekker opgefokt en … dan ineens is hij daar; alweer een boete voor te snel rijden!
Maar waarom rijd je te hard met die muziek aan? Hoe werkt dit en hoe kun je hier gebruik van maken om je prestaties in de sportschool te verbeteren?

Tijdens de Olympische Spelen van 2008 viel het een gezondheidsonderzoeker op, dat Michael Phelps tot een paar seconden voor de start van zijn race met een grote koptelefoon op, muziek bleef luisteren. Phelps won op deze Olympische Spelen acht gouden medailles.
Hierna zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar de voordelen van muziek luisteren. Veel van die onderzoeken tonen aan dat het luisteren naar muziek de manier en effectiviteit van ademen kan verbeteren. Dit wil zeggen dat je meer zuurstof in je bloed opneemt en transporteert naar je spieren, waardoor je sportprestaties stijgen. Er wordt minder zuurstof getransporteerd naar spieren, die niet betrokken zijn bij de actie en de spieren, die wel in actie moeten komen krijgen dus nog meer zuurstof. Zelfs je coördinatie en hersenen- / spiercommunicatie verbetert, je energieverbruik zal efficiënter zijn en dat allemaal door: MUZIEK!

Wat heb je hiervoor in de praktijk nodig:
· Minimaal vijf minuten muziek;
· Minimaal 130 beats per minuut.

Dus:
Muziek heeft een positief effect op je spier – en cardiovasculaire uithoudingsvermogen!! Ook heeft het een positief mentaal effect, dat er voor zorgt dat je je minder snel vermoeid zult voelen.
Je bent daardoor beter in staat om je spieren aan te sturen, waardoor je bijvoorbeeld meer gewicht kan tillen.

Bij Conscius Sports gaan we hiermee aan de slag en wel op de woensdagen 24, 31 mei en 7, 14 juni. Van 17.00 tot 18.30 uur zal er muziek gedraaid met minimaal 130 BPM op volume-stand HOOG! Dus een Hardcore Training met Hardcore Muziek! Waarbij wij zorgen voor een verfrissing tijdens deze High Performance Workout.

Wil jij jezelf een keer uitdagen, kom dan binnenlopen. Aanvang kun je zelf bepalen en inschrijven is niet nodig.
Graag zien we jullie op de eerste woensdag, 24 mei ergens tussen 17.00 en 18.30 uur.

Team Conscius Sports