Ben je ook zo gek op lasagne? Ik word in ieder geval gelukkig met een lekker stuk bij het avondeten. Er zijn veel varianten op de lasagne, onderstaand recept is met spinazie en geitenkaas.
In dit recept zijn de lasagnebladen vervangen door courgette. Een leuke manier om minder calorieën en extra groenten binnen te krijgen!

Je kan dit recept ook klaarmaken met gewone lasagnebladen. Vervang dan de courgette door de lasagnebladen en houd de bereidingstijd van de verpakking aan.
Eet smakelijk!

Edwin

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Grillpan
Wokpan
Kom

Ingrediënten

1 Courgette
250 gram Cherrytomaatjes
60 gram Zongedroogde tomaatjes
2 el Olijfolie
450 gram Verse bladspinazie
400 gram Tomatenblokjes
2 el Basilicum
100 gram Zachte geitenkaas
25 gram Pijnboompitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in plakjes. Dit kan met een mes, maar ook met een kaasschaaf, dep ze goed af.
Snijd ook de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en wok de spinazie gaar.
Verhit 1 el olijfolie in een grillpan en bak de courgette 1 minuut per kant. Je kan dit ook in een contactgril doen of in de oven.
Meng de spinazie, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten, geitenkaas en pijnboompitten in een kom.
Bouw de lasagne in de ovenschaal door te beginnen met de tomatenblokjes en basilicum.
Doe hier een laag van het spinaziemengsel overheen en dek af met de courgette.
Leg over de courgette de volgende laag van het spinaziemengsel en doe hier weer courgette overheen, ga zo door totdat het mengsel op is.
Garneer met nog een beetje geitenkaas en doe in de oven voor 30 minuten.