Graag zelf een sportdrank maken, maar je weet niet hoe? Dat is geen probleem, aangezien een sportdrank eigenlijk een simpele samenstelling heeft en het zelf maken van sportdranken ook simpel is. Zelf sportdranken maken heeft meerdere voordelen. Zo is het goedkoper dan sportdranken kopen en je kan de samenstelling van de sportdranken precies zo maken zoals jij dat wil. Het belangrijkste bij sportdranken is dat ze koolhydraten en natrium (zout) bevatten, let hier op bij het zelf maken van sportdranken.

Hieronder een aantal recepten voor het zelf maken van sportdranken:

Vul een kan met een ½ liter water, meng met 50 gram vitaminerijke siroop en voeg hier 1 á 2 gram zout bij. Zet de zelfgemaakte sportdrank eerst in de koelkast voordat je het gebruikt.

Vul een kan met een ½ liter water, meng dit met een ½ liter fruitsap en voeg hier 1 á 2 gram zout bij. De fruitsap kan zelf geperst worden, maar appelsap of sinaasappelsap uit een pak kan ook. Ook nu weer de sportdrank eerst in de koelkast zetten voordat je het gebruikt.

Vul een kan met een ½ liter water en meng dit met 50 gram fijne kristalsuiker en 1 á 2 gram zout. Voeg wat citroensap toe voor de smaak. Even in de koelkast zetten en daarna genieten maar!

Wij adviseren om bij deze recepten Himalayazout te gebruiken, dit bevat namelijk 97.4% natriumchloride en daarnaast ook sporenelementen en mineralen die goed voor ons lichaam zijn.

bron: www.fitnessportal.nl en www.floraa.nl.