Deze maaltijdsoep van broccoli geeft je gegarandeerd een goede bodem! Door de langzame koolhydraten heb jij voor de komende paar uur zeker energie. Bovendien heeft deze soep nog een extra boost gekregen door de kiemen die er op zitten; broccolikiemen. Dat is de jonge versie van de broccoliplant en heeft dus een hele lichte broccolismaak. Verder smaken deze kiemen ook lekker bij gerechten met vis of op broodjes.
Ingrediƫnten maaltijdsoep van broccoli voor 6 personen
1 ui
1 wortel
1 aardappel
1 prei
2 kippenbouillonblokjes
100 gram quinoa
3 grote eieren
200 g diepvries broccoliroosjes
Witte kool
100 g boekweitnoodles (gewone mihoen kan ook)
Bereiding maaltijdsoep van broccoli
Pel de ui, schil de wortel en de aardappel en maak de prei schoon. Snijd ze in grove stukjes en bak ze met een scheutje olie in een grote pan op matig vuur. Roer regelmatig en bak ongeveer 15 minuten, of tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn.
Verkruimel er een bouillonblokje boven, voeg de quinoa toe en giet er 2,5 liter kokend water bij. Roer goed en laat ongeveer 45 minuten met deksel koken.
Kluts de eieren met een paar eetlepels water om ze een beetje te verdunnen.
Zet een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag met een klein scheutje olie op matig vuur. Bak 3 of 4 flinterdunne omeletten.
Laat ze afkoelen, rol ze op en snijd in reepjes.
Maak de kool schoon en verwijder de kern. Snijd de bladeren in reepjes en doe ze samen met de broccoli in de soep. Doe de noodles erbij. Laat ze 5 minuten pruttelen.
Verdeel de soep in kommen en strooi de omelet-reepjes en de kiemen erover.
www.ilovehealth.nl