FINSE SAUNATURKS STOOMBADINFRAROOD SAUNA

FINSE SAUNA

Een sauna bezoek heeft een ontspannende en verkwikkende werking op uw lichaam en geest.
Daarnaast versterkt het uw natuurlijke afweersysteem, dit komt omdat een sauna de productie van lichaamseigen afweerstoffen stimuleert.
Dit voorkomt bijvoorbeeld een verkoudheid of griep. De reinigende werking van een sauna bezoek zorgt ook voor een meer elastische huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Uw huid blijft er dus gezonder en jonger uitzien. De doorbloeding van uw lichaam wordt beter en dit zorgt voor meer zuurstoftransport door uw lichaam.

Sauna Conscius Sports Health Center
Finse sauna

De wisselende temperaturen van een sauna gang werken stimulerend voor uw hart en bloedsomloop en zorgen tevens voor een verbeterde weerstand. Door regelmatig in de sauna te gaan zitten is het makkelijker om te wennen aan de weersveranderingen in Nederland.

Veel mensen hebben tegenwoordig last van spieren en gewrichten door sport, veel zitten achter de computer en stress. Een sauna zorgt voor betere doorbloeding van uw spieren en dit merkt u direct. Klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Naast vele lichamelijke voordelen heeft een sauna ook een positieve bijdrage op uw gemoedstoestand. Het bevordert rust en evenwichtigheid in stressvolle periodes.

ZWEMBAD

Ons zwembad, met een ondiep en een wat dieper deel, is altijd 32 graden en heerlijk voor lichaam en geest.
Door het heerlijk warme water krijgen de bloedvaten en spieren een betere doorbloeding, waardoor het lichaam tot rust komt.

Zwembad Wellness Conscius Sports Health Center

TURKS STOOMBAD

Het Stoombad behoort tot een van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De Turkse badcultuur vindt zijn oorsprong in de badhuizen zo’n 800 jaar geleden. Hammam, in het Nederlands met een dubbele m– is Arabisch voor verwarmen. De Turkse badhuizen deden nog veel meer. Een badhuis was en is vooral een ontmoetingsplaats waar lichaam en geest één worden. De hammam is een oord om in stilte te genieten en alle zintuigen te laten werken.

Het stoombad heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Turks stoombad

WERKING

Zodra u plaats neemt in een stoombad, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Uw vermoeide spieren ontspannen en alle zorgen vloeien van u af. U voelt zich versterkt en relaxt. Bekend is dat bij verkoudheid een stoombad, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk een verademing voor de luchtwegen is. De temperatuur in het stoombad loopt op tot circa 47 ºC of kan ingesteld worden naar individuele voorkeur. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Een koude douche vooraf en na afloop is eigenlijk een vereiste

Wellness Conscius Sports Health Center
Wellness Conscius Sports Health Center

Conscius Sports is ook te vinden op
www.sauna-info.nl.
Sauna Nistelrode

INFRAROOD SAUNA

De intense dieptewerking van de Infraheat stralers stimuleert o.a. de stofwisseling en zorgt voor een intensieve doorbloeding van huid, spieren en organen. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Toxische afvalstoffen zoals zware metalen, nicotine, lood, cholesterol en vet worden sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid welke zachter, gladder en strakker wordt, een betere doorbloeding van spieren, organen en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid en welzijn. Door de lagere sauna temperatuur treedt ook geen irritatie van de huid op. De zuiverende werking van de infrarood sauna heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem. Er is een positieve werking op menstruatie pijnen, fibromyalgie, reuma, spierpijnen, cirrose van de lever, cystitis, heupjicht, whiplash, striae, diabetes, varicosis of te wel spataderen, hemorroïden oftewel aambeien etc. Omdat infrarood de doorbloeding bijna verdubbelt is er een positieve cardiovasculaire conditie, uw medicijnen bereiken de plaats van bestemming, daar waar ze nodig zijn, eerder en beter, het effect van en het rendement met medicijnen is daardoor veelal hoger, zuurstof en bouwstoffen bereiken uw spieren en organen beter.

Infrarood sauna Conscius Sports Health Center

Daarnaast is er een veel betere afvoer van afvalstoffen en kan cellulitis verminderen. Een liter transpiratievocht uit een IR sauna bevat ca. 20% afvalstoffen, bij een gewone sauna is dat ongeveer 3%. Het is dan ook raadzaam om van tevoren en tijdens het gebruik van de infrarood sauna goed te drinken i.v.m. het afvoeren van afvalstoffen. Ook nadien dient u goed te drinken om het vochtpeil aan te vullen als dit noodzakelijk is. U verlies veel gewicht in de infrarood sauna, vocht dient aangevuld te worden. Transpireren vergt bovendien veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een weldoende training van hart en bloedvaten. Calorieën worden niet door vocht aangevuld. De Infrarood straling verlicht ook spier- en gewrichtspijnen zoals verstuiking, reuma, fibromyalgie en artritis, zowel spanning, zwelling als stijfheid van de spieren vermindert. Doordat op het eind van een goede infrarood sessie de lichaamstemperatuur verhoogd wordt is de volkomen lichaamseigen reactie er verantwoordelijk voor dat de aanmaak van witte bloedlichaampjes verhoogd wordt. U krijgt op natuurlijke wijze meer weerstand en verschillende beginnende ziektes worden in de kiem gesmoord. De afweer tegen virussen en bacteriën versterkt. De totale weerstand verbetert aanzienlijk. U blijft gezonder, het is behalve preventief nog zeer aangenaam.

Wellness Conscius Sports Health Center