Heb jij je grenzen al verlegd? Heb jij de uitdaging van onze experts al geaccepteerd?
Deze maand is de maand van de planking challenge bij Conscius Sports, maar wat was nu ook alweer planking? Ga zitten op je knieën. Zet je ellebogen onder je schouders, je rust op je ellebogen met de armen plat op de mat, strek je benen naar achteren en zet je tenen op heupbreedte, zodat je steunt in de push-uphouding. Span je buik zo goed mogelijk aan, zodat je boven- en onderlichaam een mooie rechte lijn vormen.
Even snel en in grote lijnen, onze experts leggen het verder uit.

Ik heb intussen al heel wat fanatiekelingen op de mat plaats zien nemen. Samen met onze experts wordt eerst de houding uitgelegd, omdat houding en uitvoering voor elke oefening die je uitvoert essentieel is. Daarna word een startschot gegeven en begint het gevecht tegen de klok. Hoe verder de tijd oploopt, hoe meer je spieren verzuren tot het moment komt dat ze falen en je daarmee een einde moet maken aan de oefening.
Er zijn al veel leden die de uitdaging zijn aangegaan, de oudste is 77 en de jongste is 13 jaar oud. De topscore bij de mannen 6 minuut en 20 seconden… wauw. Bij de dames 4.40 (en dat voor onze jongste deelnemer), dit is uiteraard een dik compliment waard.

De komende week heb ook jij nog kans om een tijd neer te zetten.  Voor de mannelijke winnaar staat er dan een grote pot eiwitten, goed voor je spierherstel!, op je te wachten.
Voor de winnende dame is er een waardebon van Raved, lekker shoppen!

Vraag onze experts om jouw tijd te meten en verleg aankomende week nog je grenzen,

Team Conscius Sports.