Maandag 6 maart gaat de planking challenge van start!

Wat is planking? Ga zitten op je knieën. Zet je ellebogen onder je schouders, je rust op je ellebogen met de armen plat op de mat, strek je benen naar achteren en zet je tenen op heupbreedte, zodat je steunt in de push-uphouding.
Span je buik zo goed mogelijk aan, zodat je boven- en onderlichaam een mooie rechte lijn vormen. De plank is daarmee een fitnessoefening die meerdere spiergroepen aanpakt. Sowieso train je je buikspieren met deze oefening, maar ook werk je meteen aan je rugspieren, de spieren in je schouders en je bilspieren.

De challenge is om dit zo lang mogelijk vol te houden en daarbij de juiste vorm aanhoud. Let erop dat je je billen niet te ver omhoog steekt of je heupen laat zakken. Zo smokkel je, want de kracht moet echt vanuit je buik komen. Je kan deze challenge uitvoeren als één van onze experts de tijd voor je kan opnemen. De challenge kan je de komende vier weken aangaan, zoveel keer als je zelf wil. Je gaat je eigen grenzen verleggen waarbij onze experts jou stimuleren en coachen.

Ga deze uitdaging aan en verleg je grenzen!

Voor de winnaars, zowel voor de mannen als ook voor de vrouwen, is een mooie prijs beschikbaar gesteld. Kijk op het krijtbord en de spiegels in de fitness voor extra informatie en de tussenstand.

See you soon!

 Experts Conscius Sports