Om kinderen van het basisonderwijs te interesseren voor sport en spel is enige jaren geleden het Sjors Sportief-project gestart. Jaarlijks wordt er door de stichting Sjors Sportief een lijst gemaakt met verkorte lessen (cursussen) waarvoor kinderen van het basisonderwijs zich zonder verdere verplichtingen kunnen inschrijven. Dit geeft deze kinderen de kans om ervaringen op te doen en interesses te toetsen. Deze inschrijvingen starten altijd aan het begin van het schooljaar waarbij de cursussen de rest van het schooljaar kunnen plaatsvinden.

Afgelopen weken zijn er weer heel veel kinderen in de omliggende gemeenten ingeschreven voor verschillende Sjors Sportief-lessen bij een sportclub naar keuze. Ook Conscius Sports heeft hieraan meegewerkt waarbij de afgelopen weken is gestart met het tuimel judo en het normale judo.

  • Tuimel judo is voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 5 jaar waarbij ze al spelenderwijs leren om met elkaar om te gaan, stoeien, vastpakken en vallen.
  • Het normale jeugd judo gaat daarin verder met werpen en controleren, waarbij zeker ook een stukje competitie komt kijken.

Deze lessen bij Conscius Sport zijn gericht op het opvoedkundig judo. Het echte wedstrijd judo wordt bij Conscius Sports dus niet onderwezen.
Conscius Sports staat ervoor dat iedereen de sport judo kan beoefen, zelfs als de deelnemer een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft.

Deze lesronde deden er weer 8 kinderen mee waarvan er vijf enthousiast zijn geworden en zicht hebben ingeschreven. Als Conscius Sports zijn wij blij met deze nieuwe enthousiaste kinderen en heten ze van harte welkom. Voor ons ook goed om hiermee te concluderen dat onze judotrainingen dus nog altijd op orde zijn.