Iedereen is lekker carnaval aan het vieren maar team Tanoshii/Conscius Sports trok onder begeleiding van Erik van Pinxteren toch naar een judo toernooi. Zondag 3 maart was team
Tanoshii/Conscius Sports te gast bij judovereniging Kodokan in Purmerend. Het wedstrijdteam bestond die dag uit vijf judoka’s waarvan twee voor het eerst meededen aan een judo toernooi voor jongens en meisjes met een beperking.

Vanwege het 50-jarig bestaan van deze verenging én de 20-jarige samenwerking met J.C Kadijkeroog, werd het toernooi een feestelijke evenement. Onze judoka’s kwamen uit in de verschillende niveaus binnen het aangepast judo, waar het systeem van de volle twee minuten en de optelling van alle punten werd gehanteerd.

Triveth mocht als eerste deelname en moest tegen twee broers kampen, maar wist ze beiden te verslaan en mocht zich kampioen van de dag noemen! Corina Pieters had een poule met ook twee tegenstanders waar ze toch wel een beetje tegenop keek, maar ze versloeg ze beiden alsof het niets was! Met mooi judo en hard werken wist ze ook kampioen van de dag te worden.

Karin van Dijk en Marcel Berendse zaten helaas in dezelfde poule en hebben enkele keren tegen elkaar moeten kampen. Hierin was Karin iedere keer aan de winnende had, maar ook
Marcel heeft zich kranig geweerd op zijn eerste toernooi. Karin werd kampioen van de dag en Marcel mocht een verdiende tweede plek mee naar huis nemen.

Lennart de Groot deed voor de eerste keer mee en kwam uit in niveau 5, waar het nog allemaal een beetje vreemd was voor hem. Lennart heeft heel goed mee gedaan en zelfs enkele goede houdgrepen laten zien en mocht daarom ook een mooie derde plek mee naar huis nemen.

Meester Walter is super trots op alle deelnemende judoka’s voor hun inzet en goede prestaties, de volgende keer is hij er weer bij! Erik, bedankt voor de goede begeleiding!

Voor judo op maat kijk eens op: www.budoschooltanoshii.nl of www.consciussports.nl.