Zondag 15 april was Team Tanoshii/Conscius Sports aanwezig op het grote Internationale Special Needs Judo toernooi In Beverwijk, dat dit jaar voor de 20e keer werd georganiseerd door Special Needs Judo Foudation.

Op maar liefst acht judomatten moesten de judoka’s uit landen als Zweden, Noorwegen, Finland, Zwitserland, België, Engeland, Roemenie strijden om het felbegeerde eremetaal.
Dit jaar waren er ook deelnemers uit Japan en het voltallig G Judo team van Brazilië was aanwezig. Onze teamleden waren ingedeeld op de verschillende matten en moesten deze dag flink aan de bak om resultaat te kunnen behalen. Het niveau in Europa en ook over de wereld is op het moment heel hoog aan het worden, omdat steeds meer landen het belangrijk gaan vinden dat judoka’s met een special need ook graag op hoog niveau willen judoën met elkaar. Wat niet vaak gezegd word maar niet alleen de organisatie was top, de scheidsrechters waren van hoog niveau en wisten met welke doelgroep ze te maken hadden, petje af! De prijzen werden uitgereikt door Sensei Yamasaki uit Japan en Ricardo Lucio uit Brazilië.

Triveth van Pinxteren uit Nistelrode had best moeite om zijn tegenstanders te bedwingen en met twee winstpartijen en twee verliespartijen werd hij derde van de dag in zijn leeftijd en gewichtspoule. Corina Pieters uit Den Bosch/Oss had het wat makkelijker in deze kleine poule en wist alle vier haar wedstrijden te winnen met de volle Ippon door alle keren de houdgreep voldoende lang te hebben vastgehouden. Een goede kampioen van de dag!

Marco van Kaathoven uit Oss had het ook zwaar deze keer tegen maar liefst vijf tegenstanders. Omdat hij dit keer uitkwam in de nieuwe poule van niveau 2 en 3 waren het steeds weer intensieve en judotechnische wedstrijden. Marco verloor zijn eerste wedstrijd dom, maar wist zich te herpakken en won de andere vijf wedstrijden met de volle punten en mocht zich dan ook een terechte kampioen van de dag noemen. Trainer Walter van Well is bijzonder trots op zijn pupillen, zeker omdat we nog maar met een kleine groep judoka’s aan het werk zijn op dit niveau.

Door veel te trainen, steeds maar weer bij bevriende judoclubs extra te gaan werken zijn we tot dit resultaat gekomen. Proficiat allemaal!