Dit zijn een paar trucjes die ervoor zorgen dat bananen langer geel en vast blijven.

– Ten eerste: bananen houden niet van kou. Of je ze nu groen koopt (met de bedoeling om ze zachtjes te laten rijpen) of geel, bewaar ze in geen geval in de fruit/groentelade van de koelkast. Bij kou of bij te grote temperatuurschommelingen zal de schil van de banaan snel zwart verkleuren waardoor de vrucht er minder smakelijk uitziet.

– Wil je de bananen toch liever in de koelkast bewaren, leg ze dan niet in de buurt van andere fruitsoorten of van groente. Om ze te beschermen tegen de kou, kan je ze in een paar vellen krantenpapier wikkelen. Dat is een prima isolatie.

Om bananen te laten rijpen zonder dat ze zwart worden bewaar je ze het best op kamertemperatuur en buiten het licht. Hang de bananen op aan een haakje indien mogelijk. Zo vermijd je dat de bovenste de onderste pletten. Telkens als je er eentje wilt opeten, trek je dan een exemplaar af.

bron: Barbara Simon