Ieder jaar probeert de Judo Bond Nederland het Twinkel judo toernooi voor jongens en meisjes met beperking te organiseren. Nadat het vorig jaar helaas geen doorgang vond, konden zaterdag maar liefst 160 judoka’s toch in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze hun opwachting maken.

Ook Team Tanoshii / Conscius Sports was aanwezig met vier judoka’s in alle niveau categorieën.

Karin van Dijk die ook tevens een visuele beperking heeft kwam uit in niveau 3 en wist met volle overtuiging en goede inzet de eerste plek mee naar huis te nemen. Karin was echt goed geconcentreerd deze dag en volgde ook zonder aarzeling alle instructies op tijd van haar coach op, waardoor ze geen enkele moeite had met haar tegen standers.

Corina Pieters voor het eerst uitkomende in niveau 3 was ook deze zaterdag net weer een stapje te hoog voor haar tegenstanders en werd ook kampioen van de dag. Helaas voor Corina was het niet helemaal een goede start omdat er ook niveau 4 deelnemers nog in haar poule zaten, maar ze heeft goed gestreden en zeer verdient de eerste plaats gekregen.

De 15 jarige Triveth van Pinxteren uitkomende in niveau 3 wist zonder enig probleem zijn veel oudere en 1e danhouder in de eerste wedstrijd met een vol punt op zijn rug te gooien.

Helaas voor hem gebeurde er op zijn mat een ernstig ongeval waardoor de mat een uur stil lag en de concentratie helemaal weg was bij Triveth, hij vocht nog als een leeuw maar wist niet meer door te dringen in zijn ’techniekenbibliotheek’, waardoor hij deze keer een goede tweede plek wist te bemachtigen.

Marco van Kaathoven voor het eerst uitkomende in niveau 2 deed het zeer verdienstelijk.

Hij moest tegen Jurgen van de Heijden ( Niveau 2) en wist de eerste partij te winnen, na achterstand met een vol punt. De tweede wedstrijd tegen Dion Sas ( Niveau 1) werd ook gewonnen met een vol punt binnen 20 seconden met een overname. De drie judoka’s moesten nog een keer tegen elkaar maar door een slechte val van Marco ( Blessure) moest hij deze twee wedstrijden laten gaan, maar werd een zeer goede 2e plaats achter kampioen Dion Sas.

Weer een heel goed resultaat voor Team Tanoshii / Conscius Sports en dan ook alle judoka’s proficiat met jullie behaalde ere plekken.

Wilt u meer weten over judo of judo met een beperking informeer dan bij : Conscius Sports, Beekgraaf 58 te Nistelrode. info@consciussports.nl of www.consciussports.nl