hydro 3Bewegen in water is voor mensen met stijve spieren en / of gewrichten een zaligheid. Immers, water maakt licht, water draagt en het warme water ontspant en vermindert de pijn. In Nistelrode wordt er al jaren hydrotherapie gegeven in het zwembad van Healthcenter Nistelrode. Dit staat onder begeleiding van een van de oefentherapeuten van “Gezonder Bewegen”. Zie voor meer informatie van de oefentherapie op www.gezonderbewegen.nl

Onder begeleiding van een oefentherapeut Cesar, krijgt u groepsgewijs een bewegingsprogramma aangeboden.
Het zwembad is verwarmd tot 32 graden. De groepen bestaan uit ongeveer 10 personen, waardoor er voldoende aandacht is voor ieders mogelijkheden en beperkingen. Hydrotherapie bevordert de conditie en spierkracht. En verbetert de mobiliteit. Daarnaast wordt de algehele coördinatie geoefend, is er aandacht voor de houding en wordt u zich meer bewust van gezond bewegen. Het programma is afgestemd op mensen met klachten/ beperkingen. Actie en ontspanning worden daarom afgewisseld.

Wie komen er voor in aanmerking?
Mensen met klachten aan het bewegingsapparaat waar water een stimulerende en helpende factor kan zijn. Zoals reumatische klachten, orthopedische klachten (b.v. heupproblemen, osteoporose en arthroseklachten) en chronische pijnklachten. Daarnaast is het geschikt voor mensen met klachten aan het zenuwstelsel b.v. na een herseninfarct. Ook is hydrotherapie erg geschikt als revalidatietraject na een ongeval.

Hydrotherapie wordt gegeven op:
dinsdagmiddag tussen 11.15 – 15.30 uur
donderdag tussen 8.30 – 10.00 uur en 11.30- 15.30 uur.
donderdagavond van 18.00 – 18.45 uur

Er zijn meerdere groepen per dag.
In totaal zijn er 7 reumagroepen.

Kosten:
Per 10 lessen € 68,00
Per maand € 27,50 (10 maanden per jaar)
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan het zijn dat de hydrotherapie (gedeeltelijk) vergoed wordt. Tevens kunt u de gemaakte kosten voor de hydrotherapie als ziektekosten opgeven bij de belasting. Voor meer informatie of deelnemen aan een proefles, kunt u contact opnemen met Silvia Thyssen.

telefoon 06-23984705

info@gezonderbewegen.nl