Jiu-jitsu had oorspronkelijk alleen ten doel overleven ingeval men in de strijd niet meer de beschikking had over wapens.

Toen de praktische waarde van het “jitsu” minder belangrijk werd zocht men naar wegen om het een andere inhoud te geven. Bij het beoefenen van jiu-jitsu ging men streven naar zelfperfectie, zelf­overwinning en ontwikkeling van lichaam en geest. Jiu-jitsu kent vele gevarieerde bewegingsvormen, welke zowel voorkomen in het judo (contactsituaties, duwen, trekken), het aikido (aanval ontwijken, doorvoeren) en het karate (explosief toepassen van schop-, slag-, en stoottechnieken) en is om die reden zeer geschikt als Self-defence, eventueel als noodweer.

Jiu-jitsu zou je kunnen vertalen als de “zachte Kunst”. Zacht voor de beoefenaar en hard voor de tegenstander! Jiu-jitsu wordt ook wel eens de “moeder” van alle Japanse Krijgskunsten genoemd.

Dat heeft natuurlijk een reden! Jiu-jitsu bestaat uit basistechnieken uit het Karate, judoworpen, verwurgingen, armklemmen, kickbokstechnieken en uit technieken die in Judo verboden zijn als het om wedstrijden gaat. Jiu-jitsu wordt als krijgskunst eigenlijk getraind op een sportieve manier waarbij alle technieken aangeleerd worden die bekend zijn bij de leraar.

Jiu-Jitsu is geschikt voor de jeugd en volwassenen als een geschikte en sportieve (Self-defences) kunst!. Tegen het jiu-jitsu kan op verschillende manieren aangekeken worden,het is aan de beoefenaar hoe hij hier tegenaan kijkt.

2 x per is er de mogelijkheid tot een nieuwe graduatie, hiervoor dient men een officieel examen af te leggen.

Wilt u meer informatie over de lestijden, contributie en locaties vul dan het contact formulier in, we zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

WIL JIJ JE AANMELDEN?

ZWEMMEN

FITNESS

GROEPSLESSEN