Therapeutisch Zwemmen

Bewegen in water is voor mensen met stijve spieren en / of gewrichten een zaligheid. Immers, water maakt licht, water draagt en het warme water ontspant en vermindert de pijn. In Nistelrode wordt er al jaren hydrotherapie gegeven in het zwembad van Conscius Sports. Dit staat onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Onder begeleiding van een instructeur, krijgt u groepsgewijs een bewegingsprogramma aangeboden.
Het zwembad is verwarmd tot ± 31 graden. De groepen bestaan uit ongeveer 12 personen, waardoor er voldoende aandacht is voor ieders mogelijkheden en beperkingen. Hydrotherapie bevordert de conditie en spierkracht. En verbetert de mobiliteit. Daarnaast wordt de algehele coördinatie geoefend, is er aandacht voor de houding en wordt u zich meer bewust van gezond bewegen. Het programma is afgestemd op mensen met klachten/ beperkingen. Actie en ontspanning worden daarom afgewisseld.

Wie komen er voor in aanmerking?

Mensen met klachten aan het bewegingsapparaat waar water een stimulerende en helpende factor kan zijn. Zoals reumatische klachten, orthopedische klachten (b.v. heupproblemen, osteoporose en artrose klachten) en chronische pijnklachten. Daarnaast is het geschikt voor mensen met klachten aan het zenuwstelsel b.v. na een herseninfarct. Ook is hydrotherapie erg geschikt als revalidatietraject na een ongeval.

Donderdag:

12:00 – 12:45 uur

12:45 – 13:30 uur

14:45 – 15:30 uur